1. Мом деси је "црвена багра" одузела у самом центру Параћина,два локала од 190м2 на најесклузивнијем месту у граду!!
  После тога,низ година,су разним законским недемократским актима,одузимали део по део плацева и кућа на истом простору!
  Све је то срушено а процена Пореске управе у Параћину за одузете локале је 406.000 евра!!!!
  Да ли ви стварно мислите "друже" Секулићу,да ће моја породица да пристане на тих ваших 10-15%??!!
  Е због таквих људи и државе,мој брат и ја смо се за стално настанили у Шведској(Стокхолм) и та "њихова сића" ми није потребна!!!
  Сва су царства на свету до сада пропала,па ће пропасти и ова коунистичка Арбија,која почива на одузетој имовини својих грађана!!!

  Поздрав из Стокхолма
  (Иван Станковић-Параћин, 2. oktobar 2016 10:21)

  # Link komentara

 2. Restituciju je trebalo izvršiti pre bilo kakve privatizacije,kao u svim državama Istočne Evrope.Ovako su mangupi razgrabili sve što je vredelo,Država(čitaj poreski obveznici) će preuzeti dug,umanjiti ga maksimalno,a umesto novca emitovaće će neke obveznice sa dugim rokovima dospeća,na kojima će se banke i tajkuni opet obogatiti!
   (Ujka Vasa, 1. oktobar 2016 22:36)

  # Link komentara

 3. @Zorane, ja nigde nisam spomenuo zanatlije. A niti sam napisao da je sve stečeno na loš način. Zašto si se ti baš prepoznao, kada baš na takve nisam mislio, nego upravo na one čiji su bahati preci otimali takve poslove i prostore? Želim ti da povratiš 100% dedovine, ali dobro čitaj dokumenta koje ti daju da potpišeš.
  (Gong, 1. oktobar 2016 21:28)

  # Link komentara

 4. Ne treba mi za moju dedovinu od vas ni dinara... N I D I N A R A!!!

  Vratite mi samo dedinu tapiju na plac u centru Leskovca (9,5 ari-"Rupa", Leskovčani znaju o čemu se radi) a brigu oko naplate zemljarine i zakupnine sa raznoraznih lezilebovića, prevaranata i opštinskih ćata prepustite meni. Lako ću se ja dogovoriti sa vlasnicima i zakupcima kafića i butika koji su izgrađeni na tom mestu.

  A ovome što spomenu "Arkane", "Legije", BAGRU, zanatlije i advokate od pre rata:
  Prika, moj pradeda je pokrenuo kazandžijsku radnju dok su još Turci bili u Leskovcu. Poginuo je u nekom od ratova protiv Turaka krajem XIX veka. Deda je nasledio i nastavio posao da bi za vreme Velikog rata prešao preko Albanije da bi se preko Kajmakčalana vratio i sa teško stečenim i mukotrpno ušteđenim, sakrivenim (prababa zakopala u bašti) i sačuvanim kapitalom nastavio posao. Kasnije je počeo da se bavi trgovinom i da polako ali sigurno povećava imetak. U WWII nije učestvovao jer je imao petoro dece. 06. Septembra 1944. u poznatom bombardovanju Leskovca od strane saveznika poginuo je deda, baba i dve tetke (8 i 10 god.) Posle rata "oslobodioci" su siročićima, mojol majci, jednoj teki u ujaku oduzeli sve a oni su završili u sirotištu...

  Ex SKOJ-evac i agitator (verovatno), čudi me da nisi izišao sa čuvenom mangupskom parolom "Smrt izdajnicima, kulacima i slugama okupatora". Mislim da bi bila primerena tvom mentalnom sklopu! Ne širi propagndu jer pojma nemaš i stidi se svog komentara!
  (Zoran, 1. oktobar 2016 21:12)

  # Link komentara

 5. Ako je procenjena vrednost imovine koja treba da se vrati 40 milijardi evra, a drzava ce obezbzditi samo 2 molijarde, onda je vlasnici dobiti salo 5% od vrednosti. Znaci dzabe ste krecili.
  A kome niste vratili u naturalnom obliku?
  Sve ono sto je dzava vec prodal nekome.
  (Zoran Milosavljevic, 1. oktobar 2016 19:53)

  # Link komentara

 6. Mnogo kompleksna rabota. Znam da će mnoge naslednike naljutiti, ali mnogi su potomci ondašnjih "Arkana", "Legija", advokatske i bankarske bagre, političara i njihove svojte..., klike koja nije ništa bolja od ovih danas. Evo, pre par godina smo imali slučaj gde je udajom legalizovano pola kriminalom stečene imovine. Naime, pošto je suprugu kriminalcu trebala biti oduzeta imovina, oduzeto je pola, a druga polovina je ostala supruzi. Mislim da i u ovom poslu zavisi ko koga poznaje, šta je ko kome obećao i ko je samo pijun moćnika koji su bacili oko, pa dobiju makar tih 15%. Mnogo je zamršeno, a znajući naše prilike, ni čisto.
  (Gong, 1. oktobar 2016 19:38)

  # Link komentara

 7. Ništa niste uradili, niste vratili poljoprivredno zemljište, niste vratili gradjevinsko zemljište ljudima po gradovima, ne pomažete ljudima da dokažu da je imovina njihova već se pozivate na katastar gde tek niko ne radi svoj posao. Radite ono za šta ste plaćeni i počnite već jednom da vraćate ljudima imovinu a ne samo da pričate.
   (Građanin, 1. oktobar 2016 18:08)

  # Link komentara

 8. Samo vracajte svima koji traže.
   (gavrilo, 1. oktobar 2016 17:51)

  # Link komentara

 9. Po procenama agencije, kaže Sekulić, starim vlasnicima biće moguće isplatiti od 10 do 15 odsto od vredosti oduzete imovine.

  "Moramo da se naviknemo da poštujemo tuđe pravo svojine i da je neko ko je ili kupio ili dobio od restitucije nazad vlastan da odlučuje o tome kako je u njegovom najboljem interesu, naravno poštujući zakon", navodi Sekulić.

  Gospodo, kako poštujete pravo svojine a isplatite mi svega 10-15% vrednosti koja mi je oduzeta? Zašto vlasnicima objekata niste dali šestinu objekta, npr tavan?
   (Nije sandžak nego RAŠKA, 1. oktobar 2016 17:47)

  # Link komentara